Competities 2016

Begin september komt het aanmeldingsformulier online. HAFF 2016 heeft internationale competities voor features, shorts, studentenfilms, films voor 8+ en webfilms en een competitie voor Nederlandse animatie.

Speciaal HAFF programma op het Uitfeest

Op zondag 6 september zet HAFF de Trouwzaal in het Stadhuis én het Louis Hartlooper Complex op stelten met een marathon korte animatiefilms uit de hele wereld, voor alle leeftijden. Kom langs en neem je koters mee!

Fotoverslag HAFF 2015

Het festival vloog voorbij! Kijk hier de foto's terug van de 18de editie van het HAFF.

Winnaars HAFF 2015

Zondagmiddag vond de feestelijke prijsuitreiking van het HAFF plaats in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Bekijk hier de winnaars!

Leader HAFF 2015

Konstantin Bronzit (Rusland) heeft de energieke leader gemaakt voor het HAFF 2015. Hij is regisseur van hartveroverende en grappige, veelvuldig bekroonde films als Au Bout Du Monde en We Can't Live Without Cosmos.

Affiche HAFF 2015

Traditiegetrouw ontwerpt ieder jaar een andere kunstenaar ons affiche. Voor de 18de editie is het de beurt aan de Zwitserse grafisch ontwerpster Gwénola Carrère.

Stagiairs gezocht voor 2016!

Wil je deel uitmaken van het grootste animatiefilmfestival van Nederland? Meld je dan aan als stagiair! We hebben verschillende functies in de aanbieding.

Beeld voor Beeld HAFF Junior

De scholen beginnen weer. Topfilms uit HAFF Junior in samenwerking met Kunst Centraal voor het basisonderwijs uit de regio Utrecht nu ook online in de klas te bekijken.

Douwe Dijkstra en Erik van Schaaik genomineerd voor beste korte film NFF

Bij de korte films van het Nederlands Film Festival is de kans groot dat animatie in de prijzen valt. Douwe Dijkstra (Voor Film) en Erik van Schaaik (Under the Apple Tree) werden genomineerd voor beste korte film.

Nieuwe film Job, Joris & Marieke in première op TIFF

Het Utrechtse animatietrio Job, Joris & Marieke brengt in het najaar een nieuwe film uit: (Otto). De short beleeft de wereldpremière op het Toronto International Film Festival.

Animatie-installatie Februar te zien op Fantoche Festival

Februar, de animatie-installatie van Nederlandse kunstenaar Maarten Isaäk de Heer, is begin september te bezoeken en te bewonderen op het Zwitserse animatiefestival Fantoche.