Kunsthal KAdE solopresentaties ism HAFF

Voor Move On...! in Kunsthal KAdE is een internationaal gezelschap animatiefilmers uitgenodigd voor solopresentaties. Van 21 april t/m 10 mei is het werk van Chris Landreth te zien. Op dinsdag 21 april vertelt hij in het KAdEcafé over zijn werk.

Animatiefilms vallen in de prijzen bij Go Short

Tijdens Go Short, het International Short Film Festival in Nijmegen, zijn afgelopen weekend ook prijzen uitgereikt voor animatiefilms. Filmmakers Priit Tender en Konstantin Bronzit vielen in de prijzen.

Splintertime geselecteerd voor filmfestival Annecy

Splintertime, de korte film van de Amsterdamse filmmaker Rosto, is geselecteerd voor de competitie shorts op het Annecy International Animation Film Festival.

Winnaars HAFF 2015

Zondagmiddag vond de feestelijke prijsuitreiking van het HAFF plaats in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Bekijk hier de winnaars!

Top 10 Publieksprijs Nederlandse Animatie

De competitie Nederlandse animatie kent behalve de Grote Prijs ook een Publieksprijs. Bekijk de definitieve Top 10!

Top 3 HAFF Junior

Na afloop van de HAFF Junior voorstelling konden basisschoolleerlingen hun favoriete film kiezen. Historia de un Oso is de winnaar van de Publieksprijs HAFF Junior. Bekijk de Top 3.

Leader HAFF 2015

Konstantin Bronzit (Rusland) heeft de energieke leader gemaakt voor het HAFF 2015. Hij is regisseur van hartveroverende en grappige, veelvuldig bekroonde films als Au Bout Du Monde en We Can't Live Without Cosmos.

Europese animatiehighlights in Indonesië

HAFF presenteert Europese animatiehighlights van de afgelopen festivaledities op het filmfestival Europe on Screen in Indonesië, 1-10 mei.

Animatie uit Vlaanderen op het Vlaamse Film Festival

Op donderdag 7 mei start de tweede editie van het Vlaamse Film Festival in het Louis Hartlooper Complex Utrecht. Met op zondag 10 mei 15:00 uur een programma Vlaamse studentenfilms in samenwerking met Anima Brussel en HAFF.

Expanding Animation

Onder de noemer Expanding Animation waren zes bijzondere animatie-installaties en een performance te zien. Cycling Utrecht (Places and Monuments 7) van Pierre Hébert is nog t/m 5 juli te zien in het Stadskantoor (Stadsplateau).

Last Hijack wint Emmy award

De Nederlandse animatiedocumentaire Last Hijack heeft in Cannes een Emmy Award ontvangen voor de beste online productie.

Fotoverslag HAFF 2015

Het festival vloog voorbij! Kijk hier de foto's terug van de 18de editie van het HAFF.

Shaking Godspeed: She’s Young winnaar HAFFTube

Shaking Godspeed: She’s Young van de Franse regisseuse Alice Saey is de winnaar van de internationale webcompetitie HAFFTube.

Affiche HAFF 2015

Traditiegetrouw ontwerpt ieder jaar een andere kunstenaar ons affiche. Voor de 18de editie is het de beurt aan de Zwitserse grafisch ontwerpster Gwénola Carrère.

Bekijk hier het programma van de installaties

Klik hier om het programma te bekijken.

Bekijk hier de bijlage van de VPRO Gids.