Masterclass jeugdanimatie Cinekid

Vrijdag 23 oktober Westergas Theater. Hoe kunnen live-actionschrijvers en animatiemakers samen sterke verhalen ontwikkelen vanuit de kracht van het beeld? Met (inter)nationale experts en filmmakers. Moderator is Paul Wells (VK).

Gouden Kalf én publiekslieveling voor Under the Apple Tree

Bij de korte films van het Nederlands Film Festival heeft Erik van Schaaik met Under the Apple Tree het Gouden Kalf voor beste korte film gewonnen. De film werd bovendien uit alle premièrefilms gekozen tot publiekslieveling.

Beeld voor Beeld HAFF Junior

De scholen beginnen weer. Topfilms uit HAFF Junior in samenwerking met Kunst Centraal voor het basisonderwijs uit de regio Utrecht nu ook online in de klas te bekijken.

Fotoverslag HAFF 2015

Het festival vloog voorbij! Kijk hier de foto's terug van de 18de editie van het HAFF.

Winnaars HAFF 2015

Zondagmiddag vond de feestelijke prijsuitreiking van het HAFF plaats in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Bekijk hier de winnaars!

Stagiairs gezocht voor 2016!

Wil je deel uitmaken van het grootste animatiefilmfestival van Nederland? Meld je dan aan als stagiair! We hebben verschillende functies in de aanbieding vanaf oktober en december.

Aanmelding competities 2016 geopend!

HAFF heeft internationale competities voor features, shorts en studentenfilms en een competitie voor Nederlandse animatie. Deadline aanmelden is 1 december, maar we kijken er reikhalzend naar uit.

Cartoon d'Or 2015 voor The Bigger Picture van Daisy Jacobs.

The Bigger Picture van Daisy Jacobs heeft de Cartoon d'Or 2015 gewonnen. Collega-Oscarnominatie en winnaar Publieksprijs HAFF 2015, A Single Life van Job, Joris & Marieke was een van de zes genomineerde films.

(OTTO) van Job, Joris & Marieke inzending Korte Animatiefilm voor de Oscars

(Otto) is de tweede film van Job, Joris & Marieke die wordt ingezonden naar de Academy namens Nederland. Vorig jaar werd A Single Life ingestuurd, waarvoor zij afgelopen februari een Oscarnominatie ontvingen.