MovieZone HAFF Jury

Ben je tussen de 15 en 19 jaar oud en geïnteresseerd in animatie meld je dan aan voor de MovieZone HAFF Jury. Als jurylid ben je vijf dagen vip op het festival, tussen animatiefilmers uit binnen- en buitenland.

Kunsthal KAdE solopresentaties HAFF

Voor Move On...! in Kunsthal KAdE vanaf 31 januari is een internationaal gezelschap animatiefilmers uitgenodigd voor solopresentaties. Met werk van Andreas Hykade, Motomichi Nakamura, Piotr Dumala en Chris Landreth.

Animatie in Kunsthal KAdE

Met de tentoonstelling Move on…! 100 jaar animatiekunst duikt Kunsthal KAdE in Amersfoort van 31 januari t/m 3 mei 2015 in de wereld van animatie. Met onder andere een programma samen met HAFF.

Masterclass Marlon Nowe bij Vlaams Audiovisueel Fonds

Dit voorjaar staat er heel wat interessants op het programma voor animatieprofessionals. Zo organiseert het VAF een Masterclass door Disney animator Marlon Nowe.

Leader HAFF 2014 wint in Ottawa

De leader van Andreas Hykade (DE) voor de zeventiende editie van het HAFF in maart 2014 bekroond als Best Promotional Animation op het Ottawa International Animation Festival 2014.

Winnaar Cartoon d’Or 2014

La bûche de Noël (The Christmas Log) van Stéphane Aubier & Vincent Patar werd donderdag 25 september uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze Cartoon d'Or 2014.

Installaties en performance

Vanaf het festivalhart Louis Hartlooper Complex vormen het komende HAFF de installaties een lint door de stad Utrecht. Sommige installaties zijn al vanaf 3 maart te zien.

Oscarnominatie A Single Life

A Single Life van Job, Joris & Marieke is samen met vier andere films genomineerd voor een Oscar in de categorie Animated Short Film.

Animatiefilms in KORT! 2015

Voor KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film, zijn tien nieuwe filmplannen geselecteerd, waaronder twee animatiefilms.

Oscarnominaties lange animatiefilm

Op donderdagmiddag 15 januari zijn de Oscarnominaties voor beste lange animatiefilm bekend gemaakt.

Leader HAFF 2015

Konstantin Bronzit (Rusland) heeft de energieke leader gemaakt voor het HAFF 2015. Hij is regisseur van hartveroverende en grappige, veelvuldig bekroonde films als Au Bout Du Monde en We Can't Live Without Cosmos.

HAFF Junior

De selectie voor HAFF Junior 2015 is rond! Het succesvolle programma met een internationale competitie voor basisscholen in heel Nederland is beschikbaar voor filmtheaters vanaf begin januari tot het festival in maart.

Fotoverslag 2014

Vijf dagen festival: een verslag in foto's van het programma, het publiek, de gasten, de prijswinnaars, de vrijwilligers.