Winnaars HAFF 2015

Zondagmiddag vond de feestelijke prijsuitreiking van het HAFF plaats in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Bekijk hier de winnaars!

Top 10 Publieksprijs Nederlandse Animatie

De competitie Nederlandse animatie kent behalve de Grote Prijs ook een Publieksprijs. Bekijk de definitieve Top 10!

Top 3 HAFF Junior

Na afloop van de HAFF Junior voorstelling konden basisschoolleerlingen hun favoriete film kiezen. Historia de un Oso is de winnaar van de Publieksprijs HAFF Junior. Bekijk de Top 3.

Kunsthal KAdE solopresentaties HAFF

Voor Move On...! in Kunsthal KAdE is een internationaal gezelschap animatiefilmers uitgenodigd voor solopresentaties. De makers komen langs. Vanaf 24 maart is het werk van Pjotr Dumala te zien.

Routes op 't HAFF

Onze routes bieden uitkomst bij filmkeuzestress! Bekijk de thema's.

Must-see features op ‘t HAFF

Naast talloze korte films biedt het HAFF een rijk programma van feature films aan. Op een rij de titels die je niet mag overslaan.

Selecties

Uit meer dan 1.300 aanmeldingen voor de competities is de selectie afgerond voor de internationale competities voor features, shorts en studenten en de competitie voor Nederlandse animatie.

Affiche HAFF 2015

Traditiegetrouw ontwerpt ieder jaar een andere kunstenaar ons affiche. Voor de 18de editie is het de beurt aan de Zwitserse grafisch ontwerpster Gwénola Carrère.

Fotoverslag HAFF 2015

Het festival vloog voorbij! Kijk hier de foto's terug van de 18de editie van het HAFF.

Winnaar Vakprijs en nominaties Nederlandse animatie

Tijdens de opening van het HAFF op woensdagavond werd de Vakprijs voor de Nederlandse animatie uitgereikt en werden de nominaties bekend gemaakt voor de Grand Prix voor Nederlandse animatie.

Shaking Godspeed: She’s Young winnaar HAFFTube

Shaking Godspeed: She’s Young van de Franse regisseuse Alice Saey is de winnaar van de internationale webcompetitie HAFFTube.

Expanding Animation

Onder de noemer Expanding Animation zijn zes bijzondere animatie-installaties en een performance te zien; stuk voor stuk bijzondere combinaties van animatie, film en beeldende kunst of theater.

Cinevillepas geldig tijdens HAFF

Dit jaar is je Cinevillepas ook geldig tijdens het Holland Animation Film Festival!

Familiefilms in het weekend

Kom met de hele familie naar het HAFF om te genieten van bijzondere, ontroerende, grappige, verbazingwekkende lange en korte animatiefilms.

Leader HAFF 2015

Konstantin Bronzit (Rusland) heeft de energieke leader gemaakt voor het HAFF 2015. Hij is regisseur van hartveroverende en grappige, veelvuldig bekroonde films als Au Bout Du Monde en We Can't Live Without Cosmos.
Klik hier om het programma te bekijken.

Bekijk hier de bijlage van de VPRO Gids.

Bekijk hier het programma van de installaties