Selecties

Uit meer dan 1.300 aanmeldingen voor de competities is de selectie afgerond voor de internationale competities voor features, shorts en studenten en de competitie voor Nederlandse animatie.

Aanmeldingsformulier HAFFTube

De internationale competitie voor webanimaties (van maximaal vijf minuten) is van start. Aanmelden kan tot vrijdag 6 maart.

Affiche HAFF 2015

Traditiegetrouw ontwerpt ieder jaar een andere kunstenaar ons affiche. Voor de 18de editie is het de beurt aan de Zwitserse grafisch ontwerpster Gwénola Carrère.

Leader HAFF 2015

Konstantin Bronzit (Rusland) heeft de energieke leader gemaakt voor het HAFF 2015. Hij is regisseur van hartveroverende en grappige, veelvuldig bekroonde films als Au Bout Du Monde en We Can't Live Without Cosmos.

Kunsthal KAdE solopresentaties HAFF

Voor Move On...! in Kunsthal KAdE vanaf 31 januari is een internationaal gezelschap animatiefilmers uitgenodigd voor solopresentaties. Met werk van Andreas Hykade, Motomichi Nakamura, Piotr Dumala en Chris Landreth.

Oscarnominatie A Single Life

A Single Life van Job, Joris & Marieke is samen met vier andere films genomineerd voor een Oscar in de categorie Animated Short Film.

Selectie studentenfilms

Voor deze eerste internationale editie van de studentencompetitie zijn 67 films geselecteerd.

Vrijwilligers gezocht

Kom de organisatie versterken, help mee aan een onvergetelijke dertigste verjaardag van het HAFF! Dan kun je naast je werkzaamheden alle films zien.

Cinevillepas geldig tijdens HAFF

Dit jaar is je Cinevillepas ook geldig tijdens het Holland Animation Film Festival!

MovieZone HAFF Jury

Ben je tussen de 15 en 19 jaar oud en geïnteresseerd in animatie meld je dan aan voor de MovieZone HAFF Jury. Als jurylid ben je vijf dagen vip op het festival, tussen animatiefilmers uit binnen- en buitenland.

Installaties en performance

Vanaf het festivalhart Louis Hartlooper Complex vormen het komende HAFF de installaties een lint door de stad Utrecht. Sommige installaties zijn al vanaf 3 maart te zien.

HAFF Junior

De selectie voor HAFF Junior 2015 is rond! Het succesvolle programma met een internationale competitie voor basisscholen in heel Nederland is beschikbaar voor filmtheaters vanaf begin januari tot het festival in maart.