Nederlandse animatie in Zagreb van 9-14 juni

Met onder meer de langverwachte Lucy van Evert de Beijer, Cat Meets Dog van Paul Driessen en maar liefst twee producties van Job, Joris & Marieke. En de HAFF-leader van Andreas Hykade.

Splintertime geselecteerd voor filmfestival Annecy

Splintertime, de korte film van de Amsterdamse filmmaker Rosto, is geselecteerd voor de competitie shorts op het Annecy International Animation Film Festival.

Top 10 Publieksprijs Nederlandse Animatie

De competitie Nederlandse animatie kent behalve de Grote Prijs ook een Publieksprijs. Bekijk de definitieve Top 10!

Top 3 HAFF Junior

Na afloop van de HAFF Junior voorstelling konden basisschoolleerlingen hun favoriete film kiezen. Historia de un Oso is de winnaar van de Publieksprijs HAFF Junior. Bekijk de Top 3.

Leader HAFF 2015

Konstantin Bronzit (Rusland) heeft de energieke leader gemaakt voor het HAFF 2015. Hij is regisseur van hartveroverende en grappige, veelvuldig bekroonde films als Au Bout Du Monde en We Can't Live Without Cosmos.

Expanding Animation

Onder de noemer Expanding Animation waren zes bijzondere animatie-installaties en een performance te zien. Cycling Utrecht (Places and Monuments 7) van Pierre Hébert is nog t/m 5 juli te zien in het Stadskantoor (Stadsplateau).

Winnaars HAFF 2015

Zondagmiddag vond de feestelijke prijsuitreiking van het HAFF plaats in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Bekijk hier de winnaars!

Fotoverslag HAFF 2015

Het festival vloog voorbij! Kijk hier de foto's terug van de 18de editie van het HAFF.

Shaking Godspeed: She’s Young winnaar HAFFTube

Shaking Godspeed: She’s Young van de Franse regisseuse Alice Saey is de winnaar van de internationale webcompetitie HAFFTube.

Affiche HAFF 2015

Traditiegetrouw ontwerpt ieder jaar een andere kunstenaar ons affiche. Voor de 18de editie is het de beurt aan de Zwitserse grafisch ontwerpster Gwénola Carrère.

Bekijk hier het programma van de installaties

Bekijk hier de bijlage van de VPRO Gids.