Archief   

Het HAFF, vanaf de allereerste editie eigenzinnig én grensverleggend, vierde in 2010 zijn 25-jarig jubileum. Het festival greep die gelegenheid aan om het rijke festivalarchief online te publiceren. Een feest van herkenning voor de mensen die al wat langer meelopen. Wie net komt kijken, krijgt hier een overzicht van inmiddels 30 jaar animatie van wereldniveau.

De publicatie van het archief is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.
Zoeken
 
Posters & leaders
De posters van het HAFF zijn gemaakt door vermaarde kunstenaars als Mariscal, Art Spiegelman, Chris Ware, Charles Burns en Joost Swarte. Het HAFF-logo van diezelfde Swarte – een wandelende camera met Mickey Mouse-oren, opgetrokken uit klare lijnen – vormt het verbindend element. 30 Jaar festivalgeschiedenis in 18 posters.
Winnaars
Een overzicht van de prijswinnaars. Vanaf de allereerste winnaar van de competitie voor opdrachtfilms.
Jury's
Uiterst deskundige en betrokken jury’s bogen zich over de verschillende competities en velden na rijp beraad hun oordeel voor de felbegeerde prijzen.
Festivaledities
Grasduin door vorige festivaledities. Zo was er een hilarische tentoonstelling in het jubileumprogramma van 2010 en vond het festival onderdak bij het Nederlands Film Festival in 2011 als overgang naar de verplaatsing naar maart.
We zijn nog druk aan het werk om de oudere jaargangen te publiceren en met name afbeeldingen van de films te verzamelen. Als je film ooit vertoond is op het festival en hier geen afbeeldingen heeft, mail ze dan s.v.p. naar publications@haff.nl.
Uitgelicht
Zeezucht
Een jongen wil dolgraag zwemmen met de vissen. Hij bouwt een slim apparaat om mee te duiken. Nominatie Grand Prix HAFF 2016 Nederlandse animatie en de Vakprijs HAFF 2016 Nederlandse animatie.
Marlies van der Wel, Nederland, 2015, 11:30
Paniek!
In de auto op haar vrije dag krijgt Marja een paniekaanval: Heeft ze het gas wel uitgedraaid? Heeft ze de kraan niet open laten staan? Publieksprijs HAFF 2016 Nederlandse animatie.
Joost Lieuwma, Daan Velsink, Nederland, 2015, 5:30
Edmond
Verrassende poppenanimatie van breisels en vilt. Edmond blikt terug op zijn leven en zijn grote liefdes. Grand Prix HAFF 2016 studentenfilm.
Nina Gantz, Groot-Brittannië, 2015, 9:17
De Staat: Witch Doctor
Officiële videoclip voor De Staat. Met een biologerende voordracht in een grauwe omgeving, volop special effects, steroïden en spectaculaire massachoreografie. Grand Prix Nederlandse animatie HAFF 2016.
Floris Kaayk, Nederland, 2015, 2:58