<strong>Au Coeur de l'Hiver</strong>
<strong>Alzheimer</strong>
<strong>Der Grosse Bruder</strong>
<strong>Macropolis</strong>
<strong>Rough</strong>
<strong>Ursus</strong>
<strong>Prinz Ratte</strong>

Beeld voor Beeld HAFF Junior   

Topfilms uit HAFF Junior zijn voor het basisonderwijs uit de regio Utrecht nu ook online in de klas te bekijken. In samenwerking met Kunst Centraal heeft het HAFF een filmprogramma samengesteld en lessuggesties voor docenten om het programma voor te bereiden en na te bespreken in de klas. Daarvoor is in onderstaande pagina's ook lesmateriaal beschikbaar om te downloaden: een kleurrijke lesbrief en programma-informatie plus werkbladen voor leuke, praktische opdrachten voor de leerlingen.

Beeld voor Beeld HAFF Junior laat leerlingen kennismaken met internationale kwaliteitsanimatie. Er zijn films in allerlei technieken en met allerlei thema's die op verschillende manieren te behandelen zijn in de klas. Zo sluit het programma aan bij de tussendoelen voor het basisonderwijs Kunstzinnige oriëntatie en Oriëntatie op jezelf en de wereld. De leerlingen leren door te kijken en te doen.
Daarnaast zijn bekende animatiefilmmakers  uit de regio bereid gevonden om hoogstpersoonlijk voor de deelnemende klassen de fijne kneepjes van het vak uit de doeken te komen doen. Zo krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken van een fascinerende kunstvorm die enorm tot de verbeelding spreekt.
Na het bezoek van de filmmaker in de klas zijn veel leerlingen zo enthousiast dat ze later zelf ook filmmaker willen worden. En sommige kinderen kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met het maken van een eigen animatiefilmpje. Kunst Centraal organiseert daarom bij voldoende belangstelling een speciale workshop Animatiefilm Maken voor leerkrachten van deelnemende scholen, zodat zij hun leerlingen daarbij kunnen helpen. 

Kunst Centraal is het centrum voor kennis en expertise op het gebied van kunst- en cultuureducatie voor het primair onderwijs in de provincie Utrecht. Kunst Centraal biedt kunst- en cultuurprogramma’s en diensten als trainingen en cursussen voor cultuurcoördinatoren in het onderwijs. Ongeveer 75% van de basisscholen in de regio doen mee met het Kunstmenu. Dit laat leerlingen kennismaken met de diversiteit van professionele kunst. Klik hier voor meer informatie over Kunst Centraal. 

Het filmprogramma
Lees hier meer over het programma.Er zijn films in allerlei thema's en technieken.
Lessuggesties
Er zijn suggesties op een rijtje gezet om het filmprogramma voor te bereiden in de klas en na te bespreken. Daarvoor is hier ook een kleurrijke lesbrief en het programma in pdf te downloaden. Plus werkbladen voor praktische opdrachten.
Praktische opdrachten
Er zijn leuke opdrachten die de leerlingen even in de schoenen van een echte animatieregisseur laten staan: het maken van een storyboard, flipboekje of karakterontwerp. Zo leren ze niet alleen door te kijken naar animatiefilms maar ook door te doen.
Filmmakers in de klas
Bekende animatiefilmmakers uit de regio komen voor de deelnemende klassen de fijne kneepjes van het vak uit de doeken doen. Zo krijgen de leerlingen inzicht in het creatieve proces. Hoe ontstaat een idee? Hoe werkt een filmmaker dat uit?
Workshop voor leerkrachten
Kunst Centraal introduceert voor scholen die meedoen met Beeld voor Beeld bij voldoende belangstelling een speciale workshop Animatiefilm Maken voor leerkrachten. Door het zelf te doen, leren zij hoe ze hun leerlingen kunnen helpen bij het maken van eenvoudige animatiefilmpjes.

Scholen uit de regio Utrecht die deelnemen aan Beeld voor Beeld HAFF Junior kunnen hier inloggen om het filmprogramma te vertonen.