<strong>HAFF Junior schoolvoorstelling</strong>
<strong>HAFF Junior schoolvoorstelling</strong>
<strong>HAFF Junior schoolvoorstelling</strong>
<strong>HAFF Junior schoolvoorstelling</strong>
<strong>HAFF Junior schoolvoorstelling</strong>
<strong>HAFF Junior schoolvoorstelling</strong>
<strong>MovieSquad HAFF Junior 2008 jury</strong>
<strong>MovieSquad HAFF Junior 2009 jury</strong>
<strong>Uitreiking MovieSquad HAFF Junior 2010</strong>
<strong>Jury MovieSquad HAFF 2010</strong>

HAFF Junior   

HAFF Junior is een educatief programma voor basisscholen in Nederland. Leerlingen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar maken kennis met internationale kwaliteitsanimatie. De leerlingen bezoeken voorafgaand aan het festival met de hele klas in een filmtheater in de buurt een programma van ongeveer een uur, met acht korte films. Het programma is een actuele internationale competitie. Na afloop van de voorstelling kunnen de leerlingen hun favoriete film kiezen. De film met de meeste stemmen uit het hele land wint de HAFF Junior Publieksprijs! De winnaar van de HAFF Junior Publieksprijs 2015 (A Bear Story uit Chili) heeft inmiddels ook de Oscar voor korte animatiefilm 2016 gewonnen. De winnaar van de HAFF Junior 2016 is (Otto) van Job, Joris & Marieke uit Nederland. Ook leuk om te weten misschien: de andere Nederlandse film in 2016, Zeezucht van Marlies van der Wel,  won op HAFF de Vakprijs voor Nederlandse animatie.

Programma 2017
De selectie voor de internationale competitie HAFF Junior is bekend. Zeven films vormen een afwisselend en spannend programma. Een programma met koninginnen, een ridder en een superheld. En niet te vergeten draken.
Informatie voor theaters en leerkrachten
Voor de voorbereiding van het filmbezoek staan hier lessuggesties op een rijtje en lesmateriaal: een kleurrijke lesbrief met informatie over animatie en voorstel voor een creatieve opdracht en een programmaoverzicht.
Prijswinnaars en jury's
Alle kinderen die de schoolvoorstellingen bezoeken kunnen stemmen op hun favoriete film voor de HAFF Junior Publieksprijs. Vroeger heette dat de publieksprijs Klassefilm HAFF Junior Publieksprijs of MovieSquad HAFF Award. Soms was er ook nog een wedstrijd voor schoolkinderen om in de jury te zitten. Kijk hier voor de prijswinnaars en jury's van alle edities.

Ben je geïnteresseerd in HAFF Junior voor jouw school? Neem contact op met HAFF voor een theater in de buurt: Jocelyne Smit, publicity@haff.nl , 030 2331733.