<strong>CineMec</strong>
<strong>Louis Hartlooper Complex</strong>

Festivallocaties   

Het Louis Hartlooper Complex (LHC) op het Ledig Erf in Utrecht is het hart van het festival. Het LHC is een bruisende culturele ontmoetingsplaats; bekend door de eigenzinnige filmprogrammering, het afwisselende culturele aanbod en de sfeervolle ambiance. Naast vier filmzalen beschikt het LHC over een gezellige bar, salon, café, diverse vergaderzalen en een aangenaam terras. 

CineMec 'de Sterrenkijker' in Leidsche Rijn Centrum is Utrechts modernste bioscoop, gesitueerd op de grens van de oude en nieuwe stad. De CineMec-locaties (in Ede, Nijmegen en Utrecht) zijn zowel bioscoop, theater als congreslocatie. CineMec biedt een aantrekkelijk filmprogramma, met voor ieder wat wils.

De Oude Hortus (Universiteitsmuseum) is een prachtige stilteplek in het hart van de stad. In deze unieke, historische tuin vergeet je dat je midden in de stad bent. Het is een rustige plek om te wandelen die inspiratie biedt voor tuinliefhebber.

De Tuinzaal van het Centraal Museum, voorheen weeshuis van het Agnietenklooster, stallencomplex van de garnizoenskazerne en voorbereidingsruimte voor tentoonstellingen, is in 2014 in gebruik genomen als tentoonstellingsruimte. Het Centraal Museum Utrecht is een open huis vol ontdekkingen. 

Op zaterdag is in de Nicolaïkerk traditiegetrouw de KunstStripBeurs. In de volksmond heet de kerk ook wel de Nicolaaskerk of de Klaaskerk.

Een wandeling door het Utrechtse Stadhuis is een wandeling door de tijd. Dit gebouw in het hart van de stad is niet in één keer neergezet, maar in de loop van 5 eeuwen uitgegroeid tot het huidige Stadhuis. In 2000 grondig herbouwd door architect Enric Miralles en met de opening van het nieuwe Stadskantoor in gebruik voor de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, voor trouwpartijen en voor tentoonstellingen.

Het Stadskantoor (bij het Centraal Station) van architect Kraaijvanger uit Rotterdam is geopend in oktober 2014 door burgemeester Van Zanen. Alle diensten van de gemeente uit vijftien verschillende panden met 3.000 medewerkers zijn nu onder één dak verzameld. HAFF mocht inmiddels al een paar keer een installatie presenteren op de grote schermen naast de lift op de begane grond, waar naar verluidt zo’n 10.000 mensen per dag langskomen.

Adressen
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1
CineMec Utrecht, Berlijnplein 100
Centraal Museum (Tuinzaal), Nicolaasdwarsstraat
Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8

De Oude Hortus (Universiteitsmuseum), Lange Nieuwstraat 106
Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2
Stadskantoor, Stadsplateau (bij Centraal Station)